Welkom… bij “waarschijnlijk” één van de plezantste motorclubs die ons kleine Belgenlandje rijk is.

Zitten jullie allemaal op het puntje van je stoel om toch eens te weten te komen waar die 13 vandaan komt? 

Wel het zit zo…..

Lang geleden (1978) werd in Leopoldsburg de respectievelijke MC opgericht. Na een korte bloeiperiode, zeg maar 9 jaar, hield deze bende het voor bekeken en gingen een paar leden maar effe rondtoeren bij onze geburen.Aangezien we daar onze draai niet echt konden vinden, werd er besloten om opnieuw te beginnen in ’t Kamp.

Op 1 juni 1992 gingen we met zijn 4, Danny-Ludo-Ludwig-Wim, van start. Na talloze vergaderingen, om het één en ander op “poten of wielen” te zetten kwam de cruciale vraag … een naam?

Hij moest kort zijn en dus gemakkelijk te onthouden; ietsiepietsie controversieel kortom niet voor de hand liggend en zeker het symbool bij uitstek worden van deze nieuwe club…

Na wat brainstormen en een paar pintjes verder… besloten we een nummer te nemen… Maar welk…aangezien de toen nog toekomstige voorzitter verjaarde op 13 augustus werd aldus de MTC13 geboren.

Onze doelstelling was doodsimpel “Enjoy Riding”.

Om dit in de praktijk om te zetten vertrokken we elke zondag, tussen maart en november, aan het station te Leopoldsburg – ondertussen de Total te Heppen – op het afgesproken uur.

De aansluiting bij de Belgische Motorrijders Bond en zijn diverse afdelingen brengt ons op verschillende plaatsen in het land en heeft ook een grote internationale kalender op zijn activiteiten.

De meeste ritten spelen zich af in ons aller Belgenland met af en toe een flinke hap uit de Ardennen, de Duitse Eifel, De Luxemburgse Goesling en Klein Zwitserland, maar er staan ook verschillend treffens in het buitenland geprogrammeerd.

Na afloop stappen we steevast af aan ons lokaal “het Buurthuis” waar we de voorbije dag afsluiten met een gezellige babbel en de nodige drankjes.

Ondertussen hebben we al massa’s plezante kilometers achter de rug in binnen- en buitenland. Tevens hebben we ook al de volgende organisaties  op ons palmares, Thirteen Track, Ronde van Limburg, FIM Meritum treffen en de Vriendschapsrit

…. intussen na meer dan 25 mooie jaren zijn de “oudjes” op pensioen en is het aan “een fris  jeugdig team” om hopelijk nog jaren verder te doen….

Scroll naar boven